Minister dr. Simoniti podpisal pogodbo z izvajalcem obnove Auerspergove železarne Dvor

Ministrstvo za kulturo, 22. december 2021 ― Obnovo, rekonstrukcijo in dograditev Auerspergove železarne Dvor bo izvedel izbrani ponudnik javnega naročila, koroško gradbeno podjetje Kograd IGEM. Na podpisu pogodbe sta bila poleg podpisnikov pogodbe, ministra za kulturo dr. Vaska Simonitija in direktorja gradbenega podjetja Branka Poberžnika, prisotna še župan Občine Žužemberka Jože Papež in poslanka Državnega zbora Anja Bah Žibert.

Minister dr. Simoniti in župan Arsenovič podpisala pogodbo o sofinanciranju Centra Rotovž

Ministrstvo za kulturo, 22. december 2021 ― Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič sta podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta Center Rotovž. Gre za pomemben korak k uresničitvi projekta, na katerega v Mariboru čakajo že dolga leta, aktualna vlada pa je z znatnim finančnim vložkom v višini 12,7 milijona evrov pristopila k sofinanciranju te pomembne investicije.

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc sprejela Luč miru iz Betlehema

Ministrstvo za kulturo, 20. december 2021 ― Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je 17. decembra sprejela skavtinje in skavte, ki so že 31 leto zapored v Slovenijo prinesli Luč miru iz Betlehema. Namen akcije je širiti sporočilo miru, ki je univerzalen dar ter si ga zasluži prejeti in imeti vsak, ne glede na rasno, versko, nacionalno ali katerokoli drugo pripadnost.

Mednarodno izobraževanje o presoji vplivov na svetovno dediščino

Ministrstvo za kulturo, 16. december 2021 ― Na povabilo Ministrstva za kulturo in v sodelovanju z Zavodom za kulturno dediščino Slovenije je med 29. novembrom in 1. decembrom 2021 potekalo strokovno izobraževanje na temo presoje vplivov na svetovno dediščino. Za slovenske udeležence ga je izvedel Mednarodni center za študij varstva in restavriranja kulturnih dobrin (ICCROM).
še novic